Підозрювані у справі про зникнення журналіста Хашоггі пов’язані з принцом Саудівської Аравії, — ЗМІ

 

Тіло саудівського журналіста Джамала Хашоггі, який зник два тижні тому після відвідування генконсульства Саудівської Аравії у Стамбулі, по смерті розрізали на частини, передає CNN.

“Це стало відомо під час розслідування та обшуку консульства. Турецький чиновник відмовився коментувати метод позбавлення тіла”, — йдеться у повідомленні.

Також під час обшуків на території консульства Саудівської Аравії в Стамбулі виявили докази, що свідчать про вбивство Хашоггі.

Журналіст Джамал Хашоггі зник 2 жовтня після того, як вирушив до генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі, аби отримати документи про розлучення.

Саудівська Аравія заперечує причетність до зникнення журналіста. У консульстві же запевняють, що Хашоггі пробув там недовго, після чого залишив дипустанову. Джерела в поліції Туреччини повідомили агентству “Анадолу”, що 15 громадян Саудівської Аравії, зокрема офіційні представники королівства, у ті ж години, що і Хашоггі, перебували в саудівській дипмісії у Стамбулі, а потім на двох літаках повернулися на батьківщину.

Видання “The Washington Post” з’ясувало, що Туреччина має аудіо- і відеозаписи, які доводять, що зниклого журналіста на території консульства Саудівської Аравії в Стамбулі катували, а потім вбили і розчленували.

Як повідомляє “The New York Times”,  п’ятеро людей, яких турецька поліція визначила як підозрюваних у справі про зникнення Джамаля Хашоггі, пов’язані з наслідним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бен Сальманом Аль Саудом.

Зокрема, за інформацією видання, один з підозрюваних, встановлених турецькою стороною, часто супроводжував саудівського принца.

Мова йде про людину на ім’я Адам Махер Абдулазіз Мутреб. Він був дипломатом, призначеним на службу в посольство Саудівської Аравії в Лондоні в 2007 році. Чоловік багато подорожував з наслідним принцом, імовірно, як охоронець.

Ще троє підозрюваних пов’язані зі службою безпеки саудівського принца, а п’ятий підозрюваний є судовим лікарем і обіймає керівні посади в міністерстві внутрішніх справ королівства і медичних установах.

Крім того, за даними видання, щонайменше дев’ять з 15 підозрюваних, встановлених турецької поліцією, працювали в саудівських службах безпеки, військових структурах або інших міністерствах.

Читайте також:
В Австрії судять підпільників-“свободівців”, які закликали Путіна “ввести війська”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.