У США оголосили, які ще 12 російських компаній потрапляють під санкції

 

Міністерство торгівлі США оголосило про введення санкцій щодо 12 російських компаній, дії яких суперечать національним інтересам Сполучених Штатів.
Про це повідомляє Федеральний реєстр США.

Від 26 вересня 2018 року санкції набудуть чинності.

Російським підприємствам, які потрапили у список, фактично закривають легальний доступ до американських товарів і технологій. Правила також забороняють реекспорт та передачу всередині Росії таких товарів, тобто дотримуватися обмежень зобов’язані будь-які компанії незалежно від національності і країни надсилання товару, якщо продукт має американське походження.

Науково-дослідний інститут “Вектор”, науково-виробниче підприємство “Гамма”, компанія “Сайрус Системс” і група компаній “Інфотекс” звинувачуються в тому, що вони сприяли зловмисній діяльності РФ у кіберпросторі.
Науково-виробниче підприємство підводних технологій “Океанос” і компанія “Дайвтехносервіс” звинувачуються у наданні підтримки військово-морському флоту Росії і постачанні військового обладнання.

Як повідомляла “Новинарня“, компанія “Дайвтехносервіс” потрапила в американський “чорний список” раніше – за те, що допомагала ФСБ втручатися в роботу кабелів систем зв’язку.

Нагадаємо, 20 вересня у Державному департаменті Сполучених Штатів Америки заявили про запровадження санкцій проти 33 юридичних і фізичних осіб з оборонного сектору Російської Федерації.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна