Ціна на нафту Brent зросла найвище з 2014 року

 

Ціни на нафту еталонних марок продовжують підвищуватися.

Про це свідчать дані торгів, передає “Інтерфакс-Україна”.

Листопадові ф’ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до ранку 25 вересня подорожчали на 0,04 долара – до 81,43 долара за барель.

На торгах попереднього дня їхня ціна зросла на 2,4 долара (3,05%) і становила на закриття 81,2 долара за барель, що було максимальним рівнем із 12 листопада 2014 року, за даними Dow Jones Market.

Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на листопад вранці у вівторок зросли на 0,14 долара – до 72,22 долара за барель.
За підсумками минулої сесії їх ціна підскочила на 1,3 долара (1,84%), завершивши торги на позначці 72,08 долара за барель – найвищої з 10 липня.

Як повідомлялося, міністерський моніторинговий комітет ОПЕК+ за підсумками засідання в минулі вихідні вирішив дотримуватися домовленостей, досягнутих в червні цього року, оскільки ринок на даний момент збалансований.

Трейдери позитивно сприйняли відсутність сигналів ОПЕК+ про додаткове підвищення видобутку нафти, щоб компенсувати можливе скорочення поставок з Ірану.

Таким чином, моніторинговий комітет не відреагував і на вимоги президента США Дональда Трампа вжити заходів, спрямованих на негайне зниження нафтових цін.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна