КМДА вперше оголосила день жалоби за загиблим на фронті киянином

 

Київська влада оголосила 22 вересня в місті днем жалоби у зв’язку із загибеллю на Донбасі військовослужбовця-киянина Володимира Матвієнка.

Про це повідомила прес-служба Київської адміністрації.

“Для вшанування трагічно загиблого (…) командира відділення 1-ї мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону військової частини А2167 Володимира Матвієнка 22 вересня в Києві оголошено Днем жалоби”, – йдеться в повідомленні.

На знак скорботи за загиблим на всій території столиці приспустять державний прапор із траурною стрічкою на будинках і спорудах місцевого самоврядування, комунальних підприємств, установ та організацій.

Крім того, КМДА рекомендує столичним підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності обмежити проведення розважальних заходів, концертів, спортивних змагань або оголосити хвилину мовчання до початку заходів, у разі неможливості їхнього обмеження.

Недержавні київські компанії в КМДА закликали також долучитись до вшанування пам’яті загиблого і вивісити на приміщеннях державні прапори з чорними стрічками.

У коментарях ЗМІ в КМДА пояснила, що день жалоби за загиблим бійцем у Києві оголошується вперше. Це роблять на підставі рішення Київради від 5 травня 2018 року.

Як повідомляла “Новинарня“, 35-річний сержант Володимир Матвієнко та Володимир Ткачов із 72-ї бригади загинули в ніч на 19 вересня внаслідок мінометного обстрілу в районі Світлодарської дуги.
Матвієнко мешкав у районі Новобіличі.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна