Ветеран батальйону “Айдар” Максим Козуб важко травмований під час веломарафону в Норвегії

 

Колишній боєць 30-ї ОМБр, екс-командир взводу в батальйоні “Айдар” Максим Козуб потребує допомоги після того, як його збив автомобіль під час веломарафону NorthCape 4000 у Норвегії.

Як написала у “Фейсбуці” його дружина Ольга Козуб, у Максима – перелом основи черепа.

“Друзі, щойно надійшов дзвінок із госпіталю в Трьомсе. Коротко. У Максима перелом основи черепа з багатьма супутніми проблемами. Потрібна операція, яку не можна відкладати і вартість якої – 50 тисяч євро”, – зазначається в дописі.

З огляду на стан українця, транспортувати його для операції в Україну літаком неможливо, а наземним шляхом – украй небажано.

На жаль, термін медичної страховки, яку Максим оформляв перед марафоном, вичерпався 2 вересня (як зазначає дружина, він планував завершити перегони раніше). А в ДТП ветеран війни на сході України потрапив 9 вересня.

Автомобіль, який збив Козуба, з місця аварії зник, тож покриття лікування за рахунок страхування від власника авто наразі – під великим питанням.

Італійські організатори марафону NorthCape 4000 повідомили, що кожен з учасників цього масштабного заїзду застрахований – але тільки на випадок смерті.

У зв’язку з цим сім’я Максима звертається до всіх небайдужих з проханням про фінансову допомогу для його лікування, а також правову допомогу щодо захисту громадянських прав у такій ситуації

Рахунок у гривнях: 5168 7573 1475 3114 – картка на ім’я Кононова Вікторія Володимирівна.
Рахунок в євро:
5168 7572 9100 1057 Kononova Viktoriia
PRIVATBANK, 1D HRUSHEVSKOGO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT CODE/BIC: PBANUA2X

CORRESPONDENT ACCOUNT: 400 8867004 01

INTERMEDIARY BANK: Commerzbank AG Frankfurt am Main Germany
SWIFT CODE/BIC: COBADEFF

IBAN: UA453052990005168757291001057.

(Вікторія Кононова – відома волонтерка, добра подруга Максима й Ольги),

50-річний Максим Козуб – відомий перекладачфахівець із синхронного перекладу (один із найкращих не лише в Україні, а й загалом на пострадянських теренах).

Після початку бойових дій на сході України у 2014 році він не зміг залишатися осторонь і пішов добровольцем в батальйон “Айдар” (в/ч В-2950). Був командиром взводу.

Отримав поранення, внаслідок якого мав певні проблеми з хребтом. Після лікування повернувся в 30-ту окрему механізовану бригаду і служив у в/ч В-2731.

Демобілізований у вересні 2015 року.

У 2018 році став одним з учасників марафону North Cape 4000, який стартував 28 липня на озері Гарда в Італії, а фінішував 17 вересня на мисі Нордкап у Норвегії. Протяжність маршруту – 4 200 кілометрів.

Організатори марафону повідомили на сторінці у “Фейсбуці“, що Максим Козуб потрапив у ДТП в комуні Карасйок, що на півночі Норвегії.

Як пише Цензор.НЕТ, у відділі менеджменту кризових ситуацій Департаменту консульської служби МЗС запевнили, що консул України в Норвегії Ірина Вишневська-Черкас “займається” цією справою. Посол В’ячеслав Яцук особисто телефонував Ользі Козуб і пообіцяв “зробити все можливе”.

Максим-Козуб-переклад Максим-Козуб Максим-Козуб-вело Максим-Козуб-вело1
<
>
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна