Росія підтвердила свій авіаудар по провінції Ідліб у Сирії

 

Міністерство оборони Росії підтвердило проведення авіаударів у сирійській провінції Ідліб, яку намагаються взяти під контроль сили президента Башара Асада.

Про це повідомляє російська агенція “Інтерфакс“.

“Чотири літаки російської авіагрупи з авіабази “Хмеймім” у вівторок завдали ударів по об’єктах терористичного угрупування “Джабхат ан-Нусра” в провінції Ідліб”, – сказав офіційний представник МО РФ Ігор Конашенков.

Генерал-майор зазначив, що удар був завданий нібито по дислокованих поза населеними пунктами складах, де зберігалися безпілотні літальні апарати, а також по виявлених районах запуску ударних безпілотників для проведення атак на російську авіабазу і населені пункти в провінції Алеппо і Хама.

Конашенков повідомив, що в авіаударі брали участь два багатофункціональних винищувачі-бомбардувальники Су-34 і багатоцільовий винищувач Су-35С.

За його словами, система протиповітряної оборони російської авіабази “Хмеймім” в Сирії нібито відбила спробу чергового удару по ній з використанням безпілотників.

Як відомо із західних джерел, російські та сирійські літаки завдали удару в провінції Ідліб, де ще залишаються осередки антиурядових повстанців, незважаючи на застереження США та заплановану зустріч лідерів РФ, Ірану і Туреччини для обговорення можливої операції в регіоні.
За даними правозахисників, ніхто з повстанців, які утримують Ідліб, унаслідок удару ВПС РФ не загинув, а жертвами удару стали 13 цивільних осіб.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна