Продан пішов з посади в.о. голови ДФС, щоб взяти участь у конкурсі на голову

 

Кабінет Міністрів своїм рішенням у середу, 5 вересня, звільнив з посади виконувача обов’язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана за власним бажанням.

Про це розповіла в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова, інформує “Інтерфакс-Україна“.

“В.о. голови ДФС прийняв рішення звільнитися за власним бажанням, уряд це рішення підтримав”, – сказала вона після засідання в уряду.

За словами Маркарової, Продан пішов у відставку, щоб не було конфлікту інтересів, оскільки Кабмін планує провести конкурс на посаду глави ДФС, і Продан збирається в ньому брати участь.

“Питання, про яке ми з вами вже давно дискутували – це проведення конкурсу на позицію голови ДФС. Проведення такого відкритого та прозорого конкурсу є дуже важливим для подальшої реформи, в тому числі ДФС. Сьогодні уряд ухвалив рішення про початок та оголошенні такого конкурсу”, – заявила очільниця Мінфіну.

Маркарова також зазначила, що прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив Національній службі з питань держуправління і Міністерству фінансів розпочати процедури з проведення такого конкурсу.

“До проведення конкурсу виконувати обов’язки глави ДФС буде Олександр Власов“, – сказала вона, уточнивши, що Власов три роки очолював спецпідрозділ податкової міліції ДФС “Фантом”.

Як повідомив у “Фейсбуці” сам Продан, він дійсно хоче брати участь у конкурсі Кабінету Міністрів.

“Чудово розумію, що до конкурсу буде прикута увага суспільства, бізнесу, міжнародних партнерів України. Напевне побачимо спроби політизувати процес.
Щоби унеможливити конфлікт інтересів та будь-які спекуляції з цього приводу, вирішив просити уряд призначити іншого виконуючого обов’язки голови ДФС. Службу на цей період повинна очолити людина, яка не братиме участі в конкурсі”, – зазначив Продан.

Як відомо, екс-голову вінницької митниці Мирослава Продана називають людиною прем’єра Володимир Гройсмана.
Він “тимчасово” очолив ДФС у березні 2017 року, після звільнення Романа Насірова у зв’язку з кримінальним переслідуванням.

16 липня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що має докази правопорушень Продана, які той здійснив уже будучи на посаді очільника ДФС, і в ГПУ “працюють” над справою щодо нього.
Сам Продан назвав заяву Луценка “фейковою”.
У свою чергу прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що не збирається усувати Продана від обов’язків.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна