ВСУ визнав незаконним припинення виплат пенсій переселенцям

 

Велика палата Верховного Суду України відхилила апеляцію Пенсійного фонду та визнала незаконною практику відмови відділеннями Пенсійного фонду виплачувати пенсії переселенцям.

Як передає “Громадське”, про це повідомила Дарина Толкач, координатор організації “Право на захист”, яка виступила ініціатором судового процесу.

Велика палата ВСУ залишила в силі рішення суду першої інстанції, згідно до якого припинення виплат пенсій переміщеним особам з підстав, не передбачених законом, вважається неправомірним.
Це стосується у тому числі й так званої верифікації пенсіонерів-переселенців за “списками СБУ”.

“Суть справи полягала у тому, що переселенці звертаються до суду і намагаються довести незаконність дій пенсійних фондів, які припиняють здійснювати їм пенсійні виплати на підставах, які не передбачені законом про загальнообов’язкове пенсійне страхування”, — розповіла Толкач.

За її словами, Верховний Суд ухвалив рішення у так званій показовій справі, тому воно буде застосовуватись до всіх подібних позовів переселенців до органів Пенсійного фонду.

Напередодні в Міністерстві соціальної політики України повідомляли, що розробляють нормативний акт, який гарантуватиме виплату несплачених пенсій мешканцям окупованих територій, незалежно від терміну припинення цих виплат.

Читайте також:
Що таке верифікація
та як уряд відіб’є в шахраїв і “мертвих душ” 5 млрд. грн. соцвиплат

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна