“Шторм-2018”: Україна збільшить військову присутність в Азовському морі

 

Найближчим часом Україна збільшить корабельне угруповання в Азовському морі, а також сили морської піхоти і артилерії.

Про це заявив командувач Військово-морських сил ЗС України адмірал Ігор Воронченко у вівторок, 28 серпня, в рамках спільного командно-штабного навчання командування ВМС ЗСУ з іншими військовими формуваннями та правоохоронними органами “Шторм-2018”, повідомляє прес-центр КВМСУ.

До навчання під керівництвом Генерального штабу ЗСУ, яке розпочалось 28 серпня, окрім ВМС, залучено підрозділи Сухопутних військ, Повітряних сил, Сил спеціальних операцій ЗСУ, Державної прикордонної служби, Національної гвардії і Державної служби спецтранспорту.

Захід відпрацьовується у два етапи – управління військами (силами) в ході ведення протиповітряної оборони і стабілізаційних дій та в ході оборони Чорноморського узбережжя.

За словами Воронченка, “навчання щодо управління визначеним комплектом військ під час відбиття збройної агресії з морського напрямку проводиться з метою удосконалення практичних навичок командного складу в ході прийняття рішення під час відпрацювання завдань за вказаною тематикою”.

Як наголосив командувач ВМС, “важливим елементом є удосконалення роботи командного пункту управління та взаємосумісності з іншими органами управління”.

Підрозділи здійснюють ведення стабілізаційних дій, відбиття повітряного нападу противника, перегрупування військ, підготовку районів до виконання завдань та здійснення протипідводно-диверсійної оборони та боротьби з диверсійно-розвідувальними групами противника.

Проведено перебазування підрозділів морської авіації на польовий аеродром та поповнення усіх видів боєприпасів підрозділами забезпечення.

Читайте також:
База ВМСУ в Бердянську дасть місту безпеку, інфраструктуру й робочі місця,
– командувач. ВІДЕО

“Нова дестабілізація”. Держдеп США зробив заяву з приводу дій Росії на Азові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна