Нардеп від БПП купив “Донбасенерго” сина Януковича

 

Народний депутат від фракції “Блок Петра Порошенка” Максим Єфімов придбав 60,86% акцій енергогенеруючої компанії “Донбасенерго” у приватного акціонерного товариства “Енергоінвест Холдинг”, яке, за даними ЗМІ, належить синові колишнього президента Віктора Януковича – Олександру Януковичу.

Про це нардеп повідомив в інтерв’ю “Економічній правді“.

“В цілому домовленості вже досягнуто, а формальні процедури ще не виконані… Тільки-но угода буде завершена формально, з’явиться формальний прес-реліз”, – заявив Єфімов.

За його словами, угода про придбання “Донбасенерго” буде завершена, приблизно, за півроку.

При цьому Єфимов заявив, що він не вів переговори з Олександром Януковичем. Також він повідомив, що дана угода буде відображена в його електронній декларації.

Як відомо, “Донбасенерго” експлуатує дві теплові електростанції – Старобешівську і Слов’янську, сумарна потужність яких становить 2550 МВт. Старобешівська ТЕС залишилася на тимчасово окупованій території, з березня 2017 року компанія “Донбасенерго” втратила контроль над станцією.
Контрольний пакет акцій компанії належить “Енергоінвест Холдингу”.
” 2017 році “Донбасенерго” отримала 57,3 млн. грн. прибутку, тоді як 2016 рік завершила зі збитком у розмірі 45,2 млн. грн.

Читайте також:
Нардеп від Блоку Порошенка Єфімов підписав подання до КС
про скасування декомунізації разом із “регіоналами”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна