Замах на президента Венесуели Мадуро: безпілотник чи газовий балон?

 

Під час параду в Каракасі у суботу, 4 серпня, на президента Венесуели Ніколаса Мадуро скоїли замах із використанням безпілотника. Від вибуху постраждали сім військових, але сам Мадуро залишився цілий.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на владу Венесуели та місцеві ЗМІ.

Коли Мадуро говорив про стан економіки Венесуели, звук телетрансляції неочікувано зник. Усі, хто були на сцені, подивилися вгору. Після цього камера показала, як біжать кілька десятків солдат, і трансляція перервалась.

Пізніше міністр зв’язку і інформації Венесуели Хорхе Родрігес заявив, що “Мадуро став жертвою нападу з літальними пристроями, які містили вибуховий заряд”.

Журналіст Роман Комачо написав у “Твіттері”, що, за його даними, під час замаху на проспекті Болівара безпілотник був споряджений вибухівкою С4.

Дісдадо Кабелло, голова Установчих національних зборів, назвав інцидент “терактом” та підтверив, що Мадуро, інші політики й вище військове командування не постраждали, пише видання Efecto Cocuyo.

Сам Ніколас Мадуро згодом заявив, що за “спробу замаху на його життя відповідальні ультраправі”.

У зверненні до народу президент-соціаліст сказав: “Це була спроба вбити мене. Сьогодні вони намагалися вбити мене”.

Він наголосив, що зібрані докази “вказують на крайніх правих”, які працюють разом із колумбійцями.
За словами Мадуро, відповідальним за напад є і колумбійський президент Хуан Мануель Сантос.

Політик додав, що поліція арештувала підозрюваних у організації замаху, але не повідомила всі подробиці.

Крім цього, президент Венесуели заявив, що деякі з тих, хто фінансував атаку, перебувають у Маямі (США), і він сподівається, що “президент Дональд Трамп “готовий боротися з терористичними групами”.

Водночас представники служби з надзвичайних ситуацій, які працюють на місці вибуху, не згодні з офіційною версією нападу, передає агенція АР.

Три офіційні особи на умовах анонімності заявили, що інцидент стався внаслідок вибуху газового балона у квартирі сусіднього будинку. З вікон будівлі йшов дим.

Деякі опитані АР експерти у Венесуелі вважають, що президент Ніколас Мадуро, скоріше за все, після “спроби замаху” проведе чистку нелояльних чиновників та ще закрутить гайки.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна