“Південний вітер”: Росія придумала план легітимації анексії Криму, – “ІС”

 

Росія готує чергову пропагандистську кампанію, щоб, змусити Україну і Захід змиритися з анексією Криму. Її кодова назва – «Південний вітер».

Як повідомляє група «Інформаційний спротив», найближчим часом Москва збирається організувати в Криму майданчик для публічного діалогу з участю спеціально відібраної масовки з числа громадян України, етнічних українців, що проживають в Росії, а також різного роду «експертів».

За планом, учасники «діалогу» будуть в різній формі імітувати зворушливе прагнення до відродження «добросусідських відносин» між Україною і Росією, покладаючи провину за «конфлікт» на українську владу.

«Спочатку все планується облаштувати в рамках пристойності, щоб не було приводів для формальних претензій. Учасники з української сторони в’їжджатимуть до Криму через КПВВ в Херсонській області, будуть підібрані нейтральні теми, тощо. Особливий акцент буде зроблено на розгін вигідного Росії сигналу в південних регіонах України. Завдання – сформувати громадську думку в дусі того, що пора прийняти факт анексії, зняти всі обмеження на взаємодію з Кримом і взагалі “жити далі”», – йдеться у зведенні.

Ініціатори проекту з пафосною назвою «Південний вітер» сформували попередній список осіб, яких мають намір залучити до реалізації задуму.

У групі «ІС» пообіцяли відстежувати, хто стане учасником цієї кампанії, «щоб країна дізналася про цих «героїв».

Читайте також:
На межі з Кримом встановили оригінальну рекламу
проти відпочинку на окупованому півострові

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна