У Києво-Печерській лаврі виставили фото Путіна, але швидко прибрали

 

У Києво-Печерській лаврі на виставці до Дня хрещення Київської Русі експонували фотографії з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомив активіст Національного люстраційного комітету Олександр Куліковський.

“Ось що зараз відбувається у Києво-Печерському заповіднику (Лаврі), виставка до Хрещення Русі, в якій пропаганда вбивці та світового терориста Путіна”, – написав він у неділю, 22 липня, у “Фейсбуці“, додавши фото.

путін-лавра1 путін-лавра2
<
>

Куліковський зазначив, що їде до Лаври, щоб розібратися в ситуації, й пообіцяв викликати поліцію та СБУ, “щоб припинити знущання та наругу цими фото над тимчасово окупованою Українською святинею”.

Згодом активіст у коментарях написав, що до його приїзду всі скандальні фотографії прибрали.

Як повідомляв Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП, 22 липня Блаженнійший митрополит Онуфрій благословив відкриття масштабної фотовиставки “Хресний шлях Лаври” (“Крестный путь Лавры“), яке відбулося у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Києво-Печерської лаври.

“Виставка присвячена 30-річчю відродження чернечого життя у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі. На ній представлені фотографії з історії Києво-Печерської Лаври дореволюційного періоду, періоду 20-30-х років XIX століття, коли гоніння на Церкву були найбільшими, воєнного та повоєнного періоду, часу, коли Лавра була закрита, а також фото Лаври після відродження в ній чернечого життя в 1988 році і сучасні види монастиря”, – зазначалося в повідомленні.

Усі написи на виставкових стендах зроблено російською мовою.

Читайте також:
C14 у Лаврі “демобілізувала” “козачків” з охорони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна