У Харкові затримали диверсанта з РПГ, який хотів підірвати поїзд. ФОТО

 

На Харківщині співробітники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України викрили та затримали диверсанта так званої “ДНР”.
Як передає “Новинарня“, про це вранці 21 липня повідомив прес-центр СБУ.

Спецслужба заявляє, що мешканець тимчасово окупованого Донецька, який останнім часом перебуває на території Харківської області, був завербований представниками так званого “міністерства державної безпеки ДНР” для вчинення диверсії на залізниці.

Дії диверсанта куратори координували та затверджували через мобільний месенджер.

“Співробітники спецслужби задокументували, що за завданням кураторів фейкового “міністерства” зловмисник за допомогою реактивного протитанкового гранатомета мав підірвати вантажний потяг, який перевозив паливно-мастильні матеріали та інші матеріальні цінності для потреб Збройних сил України в зоні проведення ООС”, – ідеться в повідомленні.

Співробітники СБ України із задіянням бійців спецпідрозділу “Альфа” затримали диверсанта біля залізничної станції “Основа” у Харкові під час спроби здійснити постріл з гранатомета у вантажний потяг.
У зловмисника вилучили гранатомет РПГ-22 та чотири бойові гранати Ф-1 і РГД-5 із запалами.

Фото СБУ:

диверсант ДНР - Харків диверсант ДНР - Харків _1 диверсант ДНР - Харків _2
<
>

Правоохоронці також встановили, що з 2002 року чоловік відбував у виправній колонії 14-річний термін позбавлення волі за вбивство людини, скоєне ним за попередньою змовою групою осіб.

Розпочато кримінальне провадження за ознаками ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія). Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання стосовно нього судом запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
Диверсанта, який намагався підірвати міст на Харківщині,
засудили до 10 років тюрми

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна