У Києві відкрили пам’ятник Мусліму Магомаєву та сквер його імені

 

У Києві урочисто відкрили сквер та пам’ятник азербайджанському і радянському співакові Мусліму Магомаєву.
Статую встановили на перехресті вулиць В’ячеслава Чорновола та Січових Стрільців, у Шевченківському районі.

Як повідомили у прес-службі Київської міськдержадміністрації, в заході 18 липня взяли участь міністр культури Азербайджану Абульфас Гараєв, міністр культури України Євген Нищук, заступник голови КМДА Олександр Спасибко, артисти з Азербайджану, Узбекистану, Казахстану, України.

Представник Київської міськадміністрації зазначив, що урочистості відбулися “в рамках відзначення 75-річчя від дня народження всесвітньо відомого оперного й естрадного співака, композитора, народного артиста Мусліма Магомаєва за ініціативи та за підтримки посольства Азербайджанської Республіки в Україні”.

Олександр Спасибко нагадав, що Київ і Баку – міста побратими із 1997 року, і “партнерство міст носить поступальний характер: ми співпрацюємо у сферах розвитку інфраструктури міст, промисловості, культури, туризму”.

“Переконаний у тому, що сквер імені Мусліма Магомаєва стане безцінним подарунком для киян та гостей міста – мільйонів шанувальників таланту легендарного співака й композитора. Кияни будуть приїжджати сюди і насолоджуватись відпочинком”, – наголосив Спасибко.

Муслім Магомаєв народився 17 серпня 1942 року.
Народний артист СРСР. Входив до керівництва Всеросійського азербайджанського конгресу, останні роки життя жив у Москві. Помер у Москві 25 жовтня 2008 року, похований у Баку.

Читайте також:
На Львівщині впав з постаменту пам’ятник Пушкіну. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна