Нардеп від “Самопомочі” написав заяву про складання мандату

 

Нардеп від фракції “Об’єднання “Самопоміч” Андрій Журжій написав заяву про складання депутатських повноважень.

Документ опубліковано на сторінці партії у “Фейсбуці”.

Як передає “Новинарня“, заява була написана ще 21 червня, зареєстрована в апараті ВР – 18 липня.

У заяві Журжія на ім’я голови Верховної Ради нардеп вказав, що напередодні нових виборів у парламенті стався “відкат реформ”, тому він не бачить причин перебувати Раді. Верховна Рада, на думку Журжія, призупинила роботу над втіленням ключових економічних реформ – запровадження податку на вивезений капітал, ліквідація ЄСВ податкової поліції, економічних підрозділів СБУ та Нацполіції тощо.

Як зазначає ТСН, скласти повноваження Журжій зможе лише тоді, коли за це проголосує більшість Верховної Ради, що неможливо до початку нової сесії – 4 вересня.

Місце Журжія може зайняти депутат Луцької міськради Юлія Вусенко, яка значиться під №36 у виборчому списку.

Як відомо, протягом 2005-2014 років Журжій працював керівником юридичного департаменту групи компаній Fozzy Group. Також він був президентом ТОВ “Група компаній “Інвестиційні партнери”, членом правління Асоціації правників України, членом Громадської ради при Антимонопольному комітеті України, головою Дисциплінарного комітету Української асоціації інвестиційного бізнесу.

Раніше про складання мандату заявляв нардеп В’ячеслав Константиновський (екс-“Народний фронт”), однак його заява так і не отримала хід.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна