Мегхалайська доба: геологи дали назву останнім 4200 рокам розвитку Землі

 

Геологи виділили останні 4200 років в окремий період розвитку планети Земля.

Як повідомляє BBC з посиланням на Міжнародну геохронологічну комісію, нова доба (або вік, age), в якій живуть сучасні люди, отримала назву “мегхалайська”.

Точкою відліку нової епохи стала мегазасуха, яка знищила кілька стародавніх цивілізацій по всьому світу.

Також на міжнародній геохронологічній шкалі з’являться північногрипіанський і гренландський періоди, які разом з мегхалайським стануть частиною епохи голоцену, що почалася 11700 років тому.

Утім, зазначає видання, деякі представники наукової спільноти стурбовані таким рішенням і не впевнені, що кліматичні зміни, взяті як роздільник для трьох нових тимчасових проміжків меґхалайської доби, дійсно заподіяли глобальний вплив на розвиток планети.

Мегхалая (інакше Меґхалая, Мегалая, англ. Meghalaya) — штат на північному сході Індії, його назва на санскриті означає “оселя хмар”.

Читайте також:
Новий льодовиковий період мав настати вже сьогодні.
Але відсунувся на 100 тисяч років

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.