У вересні почне курсувати поїзд “чотирьох столиць” Київ-Рига

 

Пасажирський поїзд “чотирьох столиць” за маршрутом Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига буде запущено з 28 вересня 2018 року.

Про це у вівторок, 17 липня, заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян на брифінгу за результатами засідання міжурядової українсько-литовської комісії у Львові.

“Тогорічний порядок денний, який було узгоджено в Литві, дав результат цього року. Ми маємо поїзд чотирьох столиць (Рига – Вільнюс – Мінськ – Київ), який стартує 28 вересня з Києва”, – цитує міністра прес-служба Мінінфраструктури.

Омелян також зазначив, що вступ у дію угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом став додатковим імпульсом для активізації українсько-литовського двостороннього торговельного співробітництва.

У лютому 2018 року в. о. голови “Укрзалізниці” Євген Кравцов в інтерв’ю УНІАН повідомив, що “Укрзалізниця” планує в поточному році запустити потяг Київ – Мінськ – Вільнюс – Рига – Таллінн, а також поїзди в напрямку Словаччини та Мукачево – Будапешт.

Тоді Кравцов повідомив, що вартість квитка у купейному вагоні в Ригу становитиме близько 1855 гривень (59 євро).

У квітні “Укрзалізниця” закупила 28 нових пасажирських вагонів у Крюківського вагонобудівного заводу для запуску поїзда “чотирьох столиць”.
Тоді ж у компанії підтвердили, що вартість квитків на потяг з Києва до Риги становитиме 59 євро.

Читайте також:
Укрзалізниця домовилася про прямий поїзд Мукачево–Будапешт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна