На Луганщині інформатора “ЛНР” посадили на 4 роки

 

Лисичанський міський суд Луганської області засудив інформатора терористичної організації “ЛНР” до більш як чотирьох років позбавлення волі.
Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України, зазначаючи, що обвинувачення будувалося на матеріалах СБУ.

“Правоохоронці встановили, що протягом березня-травня 2016 року мешканець одного із населених пунктів Новоайдарського району збирав інформацію про дислокацію, маршрути пересування та чисельність сил антитерористичної операції. Отримані відомості зловмисник телефонним зв’язком передавав до так званої «4-ї бригади» російських найманців, дислокованої на окупованій території Слов’яносербського району”, – сказано в повідомленні.

Інформатора визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній організації), та призначено покарання у вигляді 4 років та 2 місяців позбавлення волі.

“На основі свідчень спільника терористів оперативники спецслужби встановили також особу його «куратора». Бойовику заочно повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та оголошено у розшук”, – додали в СБУ в повдіомленні 16 липня.

Читайте також:
На Луганщині інформатора бойовиків посадили на 3 роки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна