ДПСУ не пустила в Україну британського ведучого російського телеканалу

 

В Україну не пустили британця Джона Воррена, який працює на одному із телеканалів Російської Федерації.

Як повідомив прес-секретар Державної прикордонної служби України Олег Слободян, у вітворок, 10 липня, в аеропорт “Бориспіль” літаком із Лондона прибув громадянин Великої Британії Джон Уоррен Грем Бродеріп, який працює журналістом та ведучим програми “Поедем, поедим!” на одному із російських телеканалів.

За словами Слободяна, прикордонники встановили, що ця особа порушувала правила в’їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію Криму та з неї. Під час співбесіди пасажир підтвердив, що відвідував півострів у вересні-жовтні 2015 року.

“В межах повноважень, на підставі виявленої інформації даний громадянин не був пропущений через державний кордон України”, – написав Слободян у “Фейсбуці”.

Він зазначив, що Воррену заборонено в’їзд до України терміном на три роки.

Як відомо, програма гастрономічних подорожей “Поедем, поедим” (“Поїдемо, поїмо”) виходить на російському каналі НТВ.
Її ведучий Джон Воррен народився в США, вивчав російську мову й літературу в Бристольському університеті в Англії. На початку 1990-х років переїхав до Росії, відтоді (з невеликими перервами) живе в РФ і веде там бізнес у галузях торгівлі, харчової промисловості, громадського харчування тощо. Має дружину-росіянку.

Читайте також:
СБУ закрила в’їзд в Україну 83 росіянам, висланим зі США й Британії

Двох працівників російських ЗМІ не пустили в Україну.
Один з них – довірена особа Путіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна