Ватажка терористів так званого батальйону “Брянка СССР” заочно засудили до 14 років тюрми

 

У Тернопільській області до 14 років позбавлення волі заочно засуджено одного із ватажків незаконного збройного формування терористичної організації “ЛНР”, відомого як “батальйон «Брянка СССР»”.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України за матеріалами СБУ.

Правоохоронці встановили, що житель села Щастя Луганської області у червні 2014 року добровільно приєднався до бандформувань та був призначений на “посаду” командира взводу територіальної оборони так званої народної міліції “ЛНР”.

Співробітники СБУ задокументували, що очолюване зловмисником угруповання брало активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

Суд визнав ватажка терористичного угруповання винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та призначив покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна заочно.

Початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня його затримання та приведення судового вироку до виконання. Досудове розслідування проводили слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Читайте також:
СБУ затримала “депутата ЛНР”, що їхав за українською пенсією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна