Усмішка на тлі “Градів” бойовиків: пропагандистка, яку не пустили в Україну, “засвітилася” в гучному скандалі

 

Працівницею російського пропагандистського каналу “Russia Today”, яку вранці 26 червня прикордонники не пустили в Україну, є скандально відома Пола Слієр. Про це у “Фейсбуці” написала керівниця каналу Маргарита Симоньян.

45-річна Пола Слієр походить з Південноафриканської республіки та має британський паспорт. У 2014 році вона стала добре відомою в Україні. У мережі було поширено відео з Донбасу, на якому вона з усмішкою на обличчі стоїть на тлі системи “Град” бойовиків, яка в цей момент вела вогонь по позиціям українських військ.

Наступного року Слієр приїхала в Україну робити репортаж про пожежу біля Чорнобиля, але невдовзі виїхала з країни – як вона заявила, “через погрози з боку українців”.

У 2017 році новообраний президент Франції Еммануель Макрон не допустив у свій штаб працівників російських ЗМІ “Russia Today” та “Sputnik”, звинувативши їх у поширенні фейків та додавши, що вони взагалі не є журналістами. Серед них була і Пола Слієр. Російський канал зробив відео на захист своєї співробітниці з кадрами її роботи у “гарячих точках” – зокрема з тією самою усмішкою на тлі “Градів”.

“Анкета” Слієр є на сайті “Миротворець”.

Резонансним також став знімок з Близького Сходу, на якому Слієр позує в компанії людей, схожих на бойовиків-ісламістів.

Нагадаємо, Слієр прилетіла у “Бориспіль” з Відня. Вона планувала відвідати конференцію ОБСЄ. Разом із нею в Україну не пустили телевізійника з Росії Євгена Примакова.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна