Розрядка: глави МЗС України й Угорщини разом взяли участь в урочистостях на Закарпатті

 

Міністри закордонних справ України та Угорщини Павло Клімкін і Петер Сійярто у п’ятницю, 22 червня, взяли участь в урочистостях з нагоди вручення дипломів випускникам у місті Берегово Закарпатської області.

Про це Клімкін повідомив у “Твіттері”, поширивши спільні фото.

“Саме ці випускники будуть втілювати нову інклюзивну європейську систему освіти на Закарпатті. Це приємно. Маємо допомагати, заохочувати і, врешті-решт, разом працювати з нашою угорською громадою в Закарпатті, і не тільки у справах освіти”, – написав глава МЗС.

Він додав, що в заході брала участь також міністр освіти Лілія Гриневич.

Цього ж дня у Берегові відбудеться міжурядова зустріч високого рівня щодо українського закону про освіту.
Це буде перша зустріч такого рівня відтоді, як діалог Києва і Будапешта загострився через суперечку з приводу мовної статті українського закону про освіту.

Як відомо, Угорщина вже вкотре заблокувала проведення засідання комісії Україна-НАТО – Будапешт таким чином вона тисне на Україну, вимагаючи перегляду мовної норму закону про освіту, яка нібито звужує права угорської меншини.

Читайте також:
Вашингтон змусив Угорщину піти на поступки
у “мовному” протистоянні з Україною

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна