“І в Крим теж не їдьте”. Держдеп застеріг американців, які відвідують Росію під час ЧС-2018

 

Держдеп США рекомендує американським громадянам, які вирішили поїхати в Росію, переглянути своє рішення щодо поїздки, у тому числі для відвідання чемпіонату світу з футболу.

Про це йдеться у нових рекомендаціях зовнішньополітичного відомства США, які відомство оприлюднило у п’ятницю, 15 червня, передає “Укрінформ”.

“Перегляньте своє рішення щодо візитів в РФ через тероризм та агресію. Деякі регіони Росії мають підвищений ризик для подорожей”, – йдеться в документі Державного департаменту.

Держдеп радить громадянам США не їздити до Північного Кавказу, в тому числі в Чечню та на Ельбрус, “через громадські хвилювання та прояви тероризму”, а також до окупованого РФ українського Криму “через іноземну окупацію та зловживання повноваженнями окупаційною владою”.

“У Криму зберігається значна військова присутність РФ. Кремль, ймовірно, продовжить військову активність у Криму в рамках окупації цієї частини України”, – наголошується в рекомендаціях.

“З 14 червня по 15 липня 2018 року в Москві, Санкт-Петербурзі, Казані, Сочі, Волгограді, Єкатеринбурзі, Калінінграді, Нижньому Новгороді, Ростові-на-Дону, Самарі та Саранську пройдуть ігри Кубка світу з футболу 2018 року.
Масштабні міжнародні заходи, такі як ЧС, є привабливою мішенню для терористів. Тому, попри посилені заходи безпеки на семпіонаті, терористи можуть намагатися атакувати місця проведення таких заходів”, – підкреслили у відомстві.

Крім цього, у Вашингтоні звернули увагу на численні випадки жорстокого поводження з іноземцями з боку правоохоронних органів та інших посадових осіб РФ.

Держдеп нагадав про скорочення складу дипломатичних і консульських установ США в Росії, що ускладнює надання своєчасної консульської допомоги громадянам Сполучених Штатів.

Читайте також:
Пошта Нідерландів шкодує про марку з антиросійським плакатом до ЧС-2018

Український художник зробив правдиві плакати до ЧС-2018 у Росії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна