У Грузії арештували лідера протестів

 

Звіад Куправа, головний ініціатор масових акцій протесту з вимогою відставки уряду Грузії, був засуджений до 14-денного тюремного ув’язнення. Його звинуватили у дрібному хуліганстві та непокорі законним вимогам поліції. Опозиційні лідери вважають вирок щодо Куправи “політичною помстою влади”, передає радіо “Свобода”.

Звіад Куправа – один з найактивніших прихильників колишнього президента Міхеїла Саакашвілі, лідер руху “Не вбий”.

Поліція затримала Куправу зі ще трьома людьми вдень 11 червня на проспекті Руставелі на акції на підтримку батька одного з підлітків, убитих 1 грудня минулого року під час групової бійки школярів.

Нагадаємо, масові протести в Тбілісі почалися 31 травня. Люди виступили проти несправедливого, на їхню думку, розслідування вбивства у грудні 2017 року двох підлітків.

Протести спалахнули після того, як суд у Тбілісі не назвав винних у вбивстві одного з підлітків і вирішив скоротити обвинувачення щодо учасника конфлікту, чий батько раніше служив у генеральній прокуратурі. Протестувальники вважають це рішення суду наслідком політичного впливу під час судового розгляду.

На тлі протестів генпрокурор країни Іраклій Шотадзе подав у відставку.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна