США ввели нові санкції проти компаній РФ через кіберзлочинність

 

Сполучені Штати запровадили додаткові санкції проти трьох громадян РФ і п’яти російських компаній, пов’язаних зі злочинною кіберактивністю.

Про це повідомили в Мінфіні США у понеділок, 11 червня.

“Сьогодні Офіс контролю за закордонними активами Міністерства фінансів США додав п’ять російських компаній і трьох російських громадян до переліку, передбаченого наказом 13694 “Блокування власності окремих осіб, причетних до істотної зловмисної кіберактивності”, – йдеться у повідомленні.

Ідеться про компанії Digital Security, ERPScan, Embedi, Kvant Scientific Research Institute (“Квант”), “Дайвтехносервіс”, а також проти їхніх керівників – Олександра Трібуна, Олега Чирикова, Володимира Каганського.

Санкції були запроваджені зокрема на підставі ухваленого майже рік тому закону про посилення режиму санкцій відносно РФ.

Особи і компанії, проти яких запроваджуються санкції, надавали підтримку ФСБ РФ.

Як відомо, на початку квітня 2018 року США ввели нові санкції проти 24 великих російських бізнесменів і чиновників, а також проти фінансових установ, державних і приватних компаній, пов’язаних з Кремлем.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна