Поліція затримала екс-нардепа від ПР, власника “Гаврилівських курчат”

 

Правоохоронці викрили факти порушення одним з найбільших агрохолдингів України правил екологічної безпеки та санітарних норм. Підприємство розташоване на території Київської області і займається розведенням свійської птиці та виробництвом м’ясних продуктів, повідомляє прес-служба Генпрокуратури. Низка ЗМІ, зокрема The Insider, уточнюють, що йдеться про ТОВ “Агромарс”, відомою за брендом “Гаврилівські курчата”.

За законом рештки забитої птиці повинні зберігатися на спеціальних майданчиках, облаштованих для запобігання їх потраплянню у ґрунт та водні об’єкти. Але для економії власники бізнесу організували утилізацію відходів шляхом їх поховання в землі, а також створення стихійних сміттєзвалищ, так званих могильників.

“Такий засіб переробки несе велику загрозу для санітарно-епідеміологічного благополуччя та здоров’я мешканців навколишніх сіл, оскільки небезпечні сполуки, що утворюються від розкладання решток птиці, потрапляють у землю та ґрунтові води”, – зазнчають у ГПУ.

Після розголосу з боку громади та активістів бізнесмени начебто почали знищувати відходи. Насправді ж вони викопували рів та засипали рештки піском, після чого розрівнювали землю.

Посадовими особами агрохолдингу довкіллю завдано збитків на суму понад 200 мільйонів гривень.

6 червня 2018 року проведено 14 обшуків у приміщеннях агрохолдингу, контролюючих організаціях, за місцем проживання фігурантів, а також проведено огляд пташиних могильників і здійснено забори ґрунту та води для проведення експертиз.

За результатами проведених заходів затримані власники агрохолдингу та керівник структурного підрозділу. ЗМІ повідомляють, що йдеться про екс-депутата від Партії регіонів та власника торгівельної марки “Гаврилівські курчата” Євгена Сігала, а також його дружину.

Наразі їм повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ст. 236 (порушення правил екологічної безпеки), ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр).

Підозрювані затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу. Найближчим часом їм буде обрано запобіжні заходи.

могильник - Гаврилівські курчата 34723643_1096727553798839_3529954674788532224_n могильник - Гаврилівські курчата
<
>
Фото: ГУ НП

Читайте також:
Беруть усі. Керівник київського музтеатру затриманий на хабарі 200 тис.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна