Кантер зняв свою смерть на відео й просив “не робити поминальних церемоній”

 

Відомий режисер Леонід Кантер зняв своє самогубство на відеокамеру.

Про це речник Національної поліції Ярослав Тракало повідомив у коментарі “Українській правді“.

Він також підтвердив, що Кантер застрелився в ємності резервуару для води.

“Весь процес він знімав на відео, яке вилучила поліція. Воно долучено до матеріалів кримінального провадження”, – повідомив Тракало.

“Оскільки є відео, є зброя, яка відправлена на експертизу, то попередній висновок судмедексперта вказує на те, що людина вирішила в такий спосіб піти з життя”, – сказав він.

Тіло виявила подруга режисера Катерина Мізіна, яка й викликала поліцію. Вона підтвердила у “Фейсбуці“, що це було саме самогубство.

“Леонід Кантер вирішив помандрувати далі. Це його вибір і він зовсім не вважав його трагічним.
«Смерть – це нове народження»”, – написала Мізіна.

Вона також розповіла, що Кантер залишив їй інструкції щодо подальших дій і особисто попросив не влаштовувати “ніяких похоронів та поминальних церемоній”, а “натомість приїхати на його хутір Обирок, «країну мрій», і зустрітися на кінофестивалі Кіносарай Сinemacamp Kinosaray зі світлими спогадами, хорошим кіно та веселій компанії.
А замість пам’ятника посадити липу в садку біля його хати”.

За словами Мізіної, “Леонід задумав це в тому числі як гучний піар хід, тому і тут можна вважати, що йому все вдалося”.

Розслідування веде Бахмацький відділ ГУНП в Чернігівській області. Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 115 ККУ (умисне вбивство) з приміткою “самогубство”.

Раніше UA: Чернігів передавав слова начальника Бахмацького відділу поліції Юрія Жули про те, що Кантер написав передсмертні записки рідним і знайомим.

“Приїхав додому, зайшов на подвір’я, з собою в нього була автоматична зброя. Залізши в залізну бочку, настроїв відеокамеру. Без слова, без нічого здійснив постріл собі у підборіддя. Куля вийшла через голову у бочку. Наскрізь”, – сказав Жула.

У Нацполіції підтвердили, що тіло Кантера вже перевезли в Київ і є дозвіл матері на кремацію.

За деякою інформацією, прах режисера буде покоїтися на Байковому кладовищі.

Як писала “Новинарня“, ввечері 4 червня на хуторі Обирок Бахмацького району Чернігівської було виявлено тіло відомого режисера, продюсера, мандрівника та письменника Леоніда Кантера.

За даними поліції, він застрелився сам.

Читайте також:
Самогубство Леоніда Кантера: “Я вірю, що він скоїв це”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна