Перший місяць ООС: за травень знищено 110 бойовиків

 

Протягом травня Об’єднані сили завдали бойовикам окупаційних військ на Сходв значних втрат, знищивши та поранивши понад 250 осіб.
Як повідомляє “Новинарня“, про це заявив Анатолій Штефан – аналітик ЗСУ, оперативний черговий Міноборони.

“За підсумками травня місяця в підрозділах російсько-терористичних військ “ЛДНР” були ліквідовані близько 110 бойовиків та близько 149 найманців отримали поранення різних ступенів важкості”, – написав Штефан у “Фейсбуці” в п’ятницю, 1 червня.

Також він виклав колаж із деякими “двохсотими” бойовиками.

“Дана цифра може відрізнятися [від реальної] в більшу сторону в зв’язку з постійним приховуванням лідерами бойовиків втрат.
Куратори з РФ наказують систематично занижувати офіційну кількість загиблих та поранених, у зв’язку з низьким так званим призовом на “військову службу за контрактом” [в ОРДЛО] та небажанням в останній час захищати так звані границі республіки”, – зазначив офіцер-аналітик.

За його словами, більшість бойовиків, які брали участь у бойових діях протягом перших років війни, уже розчаровані ідеями “русского мира” та т. зв. “новоросії” і звільняються з підрозділів російсько-терористичних військ.

Як відомо, з початку операції Об’єднаних сил у травні 2018-го прес-центр ООС з посиланням на дані розвідки фактично щодня сповіщав про кількох убитих окупантів.
Крім того, значну кількість бойовиків узято в полон.

Бойові втрати ЗСУ в травні склали орієнтовно 13 осіб.

Читайте також:
Доба ООС: два воїни поранені, знищені два бойовики та військова техніка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна