Консула України у Гамбурзі звільнили через антисемітизм

 

Комісія МЗС провела службове розслідування щодо інформації про антисемітські дописи українського консула в німецькому місті Гамбург Василя Марущинця у “Фейсбуці”. Вона дійшла висновку, що дії Марущинця – цу порушення присяги та правил етичної поведінки державного службовця, повідомляє прес-служба МЗС.

“Комісія вважає, що дії В.І.Марущинця є несумісними з дипломатичною діяльністю та принципами державної служби та запропонувала застосувати до нього дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення з посади державної служби”, – йдеться у повідомленні.

Наказ про звільнення Марущинця з посади та дипломатичної служби видано 30 травня.

Копію справи та результатів службового розслідування передадуть правоохоронцям, які визначать, чи притягати Марущинця до кримінальної відповідальності за розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Нагадаємо, у травні у соцмережах були поширені скріншоти дописів за різні роки із закритої Fb-сторінки нібито консула. У дописах автор пише різко про різні нації, часто вживає слово “жиди” в негативній конотації,  висловлюється зверхньо про Голокост тощо.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна