На фронті в суботу загинув військовий 1994 р.н., – МОУ

 

У суботу, 26 травня, у зоні проведення ООС загинув український військовий 1994 року народження.
Ще четверо військовослужбовців ЗСУ отримали поранення різного ступеня, вони отримують кваліфіковану допомогу у медичних закладах.
Про це на брифінгу в неділю повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

“Із сумом повідомляємо, що вчора, внаслідок бойових дій, загинув один наш захисник, 1994 р.н.
Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким нашого Українського героя, який мужньо захищав Україну від російської збройної агресії”, – сказав представник МОУ.

За його словами, загалом протягом минулої доби зафіксовано 28 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

На Луганському напрямку зафіксовано вісім прицільних ворожих обстрілів, переважно із застосуванням піхотного озброєння – гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів.

Провокаційні обстріли з боку окупантів зафіксовано в районі н.п. Кримське, Новотошківське, Причепилівка, Зайцеве, Луганське та Південне.

Окрім цього, ввечері, близько 18.30, російсько-окупаційні війська випустили 10 мін калібру 120 мм по оборонцях Кримського, а після 22.40 – декілька мін калібру 82 мм по нашим захисникам смт Південне. Також по позиціях наших військових поблизу цього населеного пункту окупанти застосовували протитанковий ракетний комплекс.

Основна ворожа активність знову спостерігалася на Донецькому напрямку. Протягом 26 травня тут було зафіксовано 20 прицільних обстрілів наших позицій з боку російсько-окупаційних військ, сказав полковник Гуцуляк.

Ворог застосовував піхотне озброєння з метою провокацій в бік українських захисників в районах н.п. Павлопіль, Широкине, Мар’їнка, Водяне, Кам’янка, Опитне, Красногорівка, Гнутове та Піски.
Поблизу Красногорівки двічі спостерігалося ведення вогню ворожими снайперами.

З боку російсько-терористичних військ не припиняються свідомі обстріли з важкого озброєння по цивільній інфраструктурі мирних населених пунктів на лінії розмежування, наголосив предсатвник МОУ.
Зокрема, вчора, бойовики збройних формувань РФ, з боку окупованої Горлівки, декількома артилерійськими снарядами калібру 122 мм влучили у триповерховий будинок по вулиці Римського-Корсакова м. Торецьк.
За повідомленням української сторони СЦКК, снаряд який пробив стіну будинку, не розірвався. На щастя, ніхто з мешканців квартир не постраждав, проте пошкоджена квартира на 3 поверсі та дах будівлі.

З опівночі, 27 травня, у день Святої Трійці, станом на ранок, зафіксовано три прицільних ворожих обстріли, зокерма з мінометів калібрів 120 та 82 мм – по оборонцях Зайцевого,  сказав Гуцуляк.

З початку доби втрат серед наших захисників немає.

За його слоами, загалом з початку цього тижня, опівночі понеділка, 21 травня, станом на сьогоднішній ранок бойовики збройних формувань РФ, активно та свідомо порушуючи режим тиші та Мінські домовленості, здійснили по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил загалом близько 50 пострілів з танків, понад 110 пострілів з артилерії калібру 152 мм, близько 130 — з артилерії калібру 122 мм. Також ворог випустив в бік наших українських захисників понад 380 мін з мінометів калібру 120 мм, та понад 250 мін 82-го калібру.

Читайте також:
Два бійці ЗСУ дезертирували із військової частини на Луганщині, – штаб ООС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна