“ЗСУ вперше показали характер”. Генштаб зняв фільм до річниці боїв за аеропорт Донецька

 

26 травня – четверта річниця боїв за Донецький аеропорт. До цієї дати управління зв’язків з громадськістю Генерального штубу Збройних сил України підготувала відеосюжет, який розповідає про початок бойових дій за ДАП.

“26 травня 2014 року. Точка відліку. Збройні сили України вперше показали свій характер у бою з переважаючим і сильним противником. Успішна операція стала переломною для українських військових та визначила подальший перебіг АТО”, – така анотація до відео, викладеного в YouTube.

У сюжеті подано свідчення багатьох військових ЗСУ – учасників українського штурму ДАПу, захопленого сепаратистами і росіянами.

Зазначається, що під час операції звільнення нового терміналу 26-27 травня 2014 року не загинув жоден український військовий, лише троє отримали поранення. Натомість трати бойовиків самопроголошеної ДНР становили приблизно 150 осіб,зокрема фактично припинили існування російський загін “Іскра” та група кадировського спецназу.

“Терористи не очікували, що українські військові вчинять такий шалений опір”, – ідеться в фільмі, який розповідає про успішні дії наших спецпризначенців та десантників.

Дим над Донецьким аеропортом. 26 травня 2014 року. Фото: ЕРА

Як відомо, бої за встановлення контролю над Донецьким аеропортом між українськими військами і російськими військами й сепаратистами тривали з 26 травня 2014 до 21 січня 2015 року, коли впали перекриття в новому терміналі ДАПу і його залишили останні українські підрозділи.

Читайте також:
Під час оборони ДАПу загинули 100 українських воїнів. ІМЕНА, ФОТО

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна