На обстріл Старої Миколаївки ЗСУ відповіли знищенням гаубиць та артскладу “ДНР”

оновлено

Уранці в п’ятницю, 25 травня, бойовики “ДНР” обстріляли з важкої артилерії село Стара Миколаївка (кол. Правдівка) в Костянтинівському районі Донецької області, поціливши в арсенал. Гаубиці та артсклад ворога було знищено вогнем ЗСУ у відповідь.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив прес-центр Об’єднаних сил.

“О 4:45 противник обстріляв південну околицю Старої Миколаївки, випустивши 17 снарядів 152-мм калібру. Один із снарядів влучив на територію військового об’єкта, де зберігалась невелика частина боєприпасів.
Ворог вів вогонь з житлових кварталів Комсомольского району міста Горлівки”, – зазначили в прес-центрі.

“Адекватна відповідь Об’єднаних сил (яка не проводилась проти мирних мешканців Горлівки, на що розраховував ворог) дозволила знищити дві гаубиці та артилерійський склад 3 ОМСБр (мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу “ДНР” – “Н”), – ідеться в повідомленні.

В результаті ворожого обстрілу жертв серед цивільного населення немає, підкреслили в ШОС.

ОНОВЛЕНО. Після 10:40 голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський уточнив, що зі Старої Миколаївки евакуювали 20 людей, у тому числі 11 дітей, там тривають підриви боєприпасів.

“Сьогодні близько 4-ї ранку рашисти обстріляли околиці Старої Миколаївки (колишня Правдівка). Місцеві кажуть, що було близько 10-12 “прильотів” мін – ймовірно, що корегували вогонь з повітря, цілячи у склад боєприпасів.
Один з прильотів виявився влучним – боєприпаси почали вибухати.
У селищі проживає 700 людей. СІМІКи, представники ДСНС, поліції та ДонОДА обійшли усі подвір’я, з’ясували, кому потрібна евакуація. Усе необхідне для цього є. Поки що вивезли 20 людей, серед них 11 дітей.
Як доповідає департамент цивільного захисту облдержадміністрації, ситуація у селищі контрольована, інтенсивність вибухів значно зменшилася, постраждалих серед цивільних немає.
Уламки, які прилетіли на селище, позбирали. Перевірили усі мережі життєзабезпечення селища. Зараз уже вмикатимуть електрику”, – написав Жебрівський у “Фейсбуці”.

Село Стара Миколаївка (кол. Правдівка) розташоване більш ніж за 10 км від лінії розмежування.

Читайте також:
Доба ООС: 36 обстрілів, чотири вбиті бойовики

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна