Окупанти заарештували активіста “Кримської солідарності” Сервера Мустафаєва

 

Підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя арештував на 20 діб затриманого кримськотатарського активіста Сервера Мустафаєва.

Про це 22 травня повідомило “Радіо Свобода” з посиланням на адвоката Сергія Легостова.

За словами захисника, засідання проходило в закритому режимі. Суд відмовив адвокату в призначенні Мустафаєву запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Відтак чоловіка арештували до 9 червня.

Раніше, вранці в понеділок, 21 травня, окупаційні силовики провели обшуки вдома в активіста “Кримської солідарності” Сервера Мустафаєва в Бахчисараї та в Едема Смаїлова в селі Долинне Бахчисарайського району.
Мустафаєва та Смаїлова затримали за підозрою в участі в діяльності організації “Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі”, яка дозволена в Україні, але заборонена в РФ.

Сервер Мустафаєв є відомим громадським активістом, улітку 2016 року він разом зі ще кількома співвітчизниками заснував правозахисне громадське об’єднання “Кримська солідарність”, є одним із його координаторів.

Читайте також:
ФСБ звинуватило Меджліс та СБУ у створенні “екстремістської групи” в Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна