Розслідувачі втручання Росії у вибори в США допитують екс-нардепа Артеменка з партії Ляшка

 

Команда спеціального прокурора Роберта Мюллера, що розслідує втручання Росії у вибори президента США, зустрічалася з колишнім народним депутатом України Андрієм Артеменком, який намагався запропонувати Трампу план примирення з РФ.
Про це повідомляє американське видання Politico, посилаючись на самого Артеменка.

Екс-депутат розповів журналістам, що агенти ФБР спілкувалися з ним принаймні двічі та ставили запитання про взаємодію з різними представниками американського політичного естеблішменту.

“Ідеться про конгресменів, сенаторів та представників адміністрації Білого дому”, – сказав він у п’ятницю, 18 травня, після зустрічі з членами команди Мюллера.

Андрій Артеменко відмовився назвати імена осіб, якими цікавилось ФБР.

Колишній депутат розповів, що в цілому йому надали перелік з більш ніж 140 запитань, і вже 1 червня він має відповісти на них під присягою перед Великим журі присяжних.

Як інформувала “Новинарня“, Андрій Артеменко – на той час нардеп від Радикальної партії Ляшка – у лютому 2017 року намагався в обхід офіційної української дипломатії вийти на контакт з адміністрацією президента США та запропонувати їй суперечливий план примирення з Росією. Так, США мала скасувати санкції проти РФ, а Кремль – вивести свої війська з Донбасу. В той же час в Україні мав бути проведений референдум щодо “передачі Криму в оренду” Росії на 50-100 років.  Генеральна прокуратура України відкрила за цим фактом кримінальне провадження за ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада).
Також слідство з’ясувало, що Артеменко отримав громадянство Канади. У результаті в Україні Артеменка позбавили депутатського мандата та громадянства.

Читайте також:
У ВР замість Артеменка заходить власниця агентства нерухомості
з Донецька Валерія Заружко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна