Доба ООС: 58 обстрілів, троє поранених

оновлено

Упродовж минулої доби, 19 травня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася складною та контрольованою. На всій лінії зіткнення тривали інтенсивні бойові дії.
Як передає “Новинарня“, про це повідомляє прес-центр ООС у ранковому зведенні.

“Російсько-окупаційні війська 58 разів порушували режим припинення вогню, з них 22 рази – застосовували 122-мм артилерію, 120- та 82-мм міномети.
Підрозділи Об’єднаних сил вели активну оборону та давали адекватну відповідь противнику”, – сказано в повідомленні.

Під час бойових дій троє українських військових отримали поранення. Поранених оперативно доставлено до шпиталю, їхньому життю нічого не загрожує, зазначили у штабі.

За даними розвідки, знищено одного та поранено трьох окупантів російсько-терористичних військ.

Зазначається, що протягом доби на Луганщині, в районах населених пунктів Новотошківське, Кримське, Новозванівка, Золоте, Троїцьке, “противник безрезультатно намагався витіснити наші підрозділи з вигідних оборонних позицій”.

На Донецькому напрямку інтенсивні бойові дії тривали в районах населених пунктів Зайцеве, Залізне, Авдіївка, Новотроїцьке. Противник вдається до ведення вогню з артилерії та мінометів з житлових кварталів міста Горлівка, прикриваючись мирним населенням.
На Маріупольському напрямку активні бойові дії тривали в районах населених пунктів Піщевик, Талаківка та Широкине.

У прес-центрі ООС також нагадали, що близько 5:45 суботи, 19 травня, бойовики обстріляли населений пункт Зайцеве із мінометів 120-го калібру. Обстріл мирних мешканців противник вів з напрямку населеного пункту Гольмівський (передмістя окупованої Горлівки).

За результатами фотофіксації, проведеної 19 травня спостерігачами мобільної групи української сторони СЦКК, задокументовано пряме влучення міни у приватний будинок та присадибну ділянку по вулиці вул. Мануїльського, 100.
Унаслідок розриву міни зруйновано покрівлю будинку, пошкоджено вікна та стіни. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав.
Про зазначене повідомлено СММ ОБСЄ.

ОНОВЛЕНО. Загалом за добу бойовики окупаційних адміністрацій РФ здійснили 65 пострілів з артилерії калібру 122 мм, випустили 90 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм.
Про це заявив на денному брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

“Наші військові тримають активну оборону та понад 20 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь зі штатного піхотного озброєння, з метою збереження життя та здоров’я особового складу”, – сказав він.

Речник МОУ підтвердив, що внаслідок бойових дій протягом минулої доби троє наших захисників були поранені. Їх евакуйовано, бійцям надається необхідна кваліфікована медична допомога.

Один із військових отримав поранення внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої – стан його здоров’я оцінюється як важкий. Стан здоров’я ще двох поранених внаслідок мінометних обстрілів — середньої важкості та задовільний відповідно.

Читайте також:
“Якщо 150-й калібр – ями з головою, 120 – по пояс”.
Як живуть Троїцьке і Зайцеве після обстрілів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна