Росія не пускатиме до себе колишніх бойовиків з ОРДЛО, – ГУР

 

Російські окупаційні адміністрації збільшать контроль переміщення жителів окупованої частини Донбасу, аби не допустити їх масового виїзду до Росії та відтоку мобілізаційного ресурсу. Переважно це стосується чоловіків призовного віку та колишніх бойовиків. Такі дані отримало Головне управління розвідки Міністерства оборони України, заявив на брифінгу 17 травня речник МОУ полковник Дмитро Гуцуляк.

У Ростовській області Росії впродовж квітня-травня 2018 року посилюють та поновлюють дротові загородження на кордоні з Україною. У районі пунктів пропуску “Довжанськ”, “Вознесенівка” та “Гуково” підрозділи інженерних військ РФ ведуть фортифікаційні роботи з обладнання оборонних позицій – окопів та бліндажів. Для виконання робіт залучається важка інженерна техніка.

“Зазначені заходи російського керівництва викликані загрозою масового неконтрольованого переміщення на територію Росії колишніх найманців і військових злочинців, що ускладнить криміногенну обстановку та посилить соціальну напруженість у прикордонних з Україною російських регіонах”, – додав Гуцуляк.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна