В України наразі немає перспективи членства в ЄС, – посол

 

Україна сьогодні не має перспективи членства в Євросоюзі. Про це каже голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі. Відповідна заява дипломата пролунала на засіданні круглого столу “Європейський вибір України після Революції Гідності: можливості та проблеми”, повідомляє УНІАН.

Посол зазначив, що Туреччина має перспективу членства в ЄС, а Україна ні.

“Туреччина з країнами Балкан є однією з країн, яка веде переговори, щоб приєднатися до Європейського Союзу. Вони мають чітку перспективу членства в ЄС. У випадку України – сьогодні немає перспективи членства в ЄС”, – заявив він.

Мінгареллі додав, що мета угоди про асоціацію полягає у тому, щоб сприяти політичній асоціації і економічній інтеграції, але вона не надає перспетиви членства в ЄС.

“Це є великим розчаруванням для наших українських партнерів, тому що вони хотіли би мати перспективу членства в ЄС, але наразі через низку причин, ЄС не мав змоги запропонувати цю перспективу членства”, – наголосив він, не уточнивши про які саме причини йде мова.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна