Справу Каськіва розглядатиме Шевченківський райсуд

 

До Шевченківського районного суду Києва передали справу керівника Держінвестпроекту часів Януковича Владислава Каськіва. Про це повідомляє  “Судовий репортер” із посиланням на прес-службу Апеляційного суду Києва.

Раніше цю справу направили до Апеляційного суду для визначення підсудності. Відомо, що Печерський суд після задоволення відводів не зміг утворити нову колегію суддів для розгляду справи. Це сталося через відсутність суддів, які не брали б участь у кримінальному провадженні під час досудового розслідування.

Дата і склад суду у справі Каськіва у Шевченківському суді поки що не визначені.

Читайте також:
Печерський суд дозволив виїжджати за кордон Каськіву,
який понад рік ховався від слідства в Панамі

Як повідомляла “Новинарня“, 18 серпня 2016 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання екс-голови Держнацпроектів часів Януковича Владислава Каськіва на території Республіки Панама.
Заступник генпрокурора Євген Єнін заявив, що Каськів був затриманий при спробі в’їхати на територію Коста-Ріки.
8 вересня 2016 року стало відомо про отримання ГПУ від Інтерполу підтвердження про арешт Каськіва в Панамі.

12 вересня Панамський суд обрав для Каськіва запобіжний захід у вигляді арешту або застави 600 тисяч доларів.
Він подав клопотання про політичний притулок, сплатив заставу і на початку жовтня вийшов на свободу.

Влад Каськів був оголошений в міжнародний розшук за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 КК (службова фальсифікація).

Департаментом захисту економіки Нацполіції, спільно з Генпрокуратурою, було розслідувано і доведено для розгляду в суді один із кількох протиправних епізодів діяльності екс-глави Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами часів Януковича Владислава Каськіва. Ішлося про розкрадання державних коштів у 2012-2013 роках – 7 500 000 гривень за укладеним Каськівим договором про надання рекламних послуг з ТОВ “Глорія”, як виявилися фіктивними.

За словами міністра Авакова, торік на стадії розслідування перебувало ще кілька епізодів діяльності Каськіва на значно більші суми розкрадання державних коштів.

У березні 2017 року стало відомо, що Панама відмовила Каськіву в наданні статусу політичного біженця.

1 листопада Владислава Каськіва було екстрадовано з Панами в Україну. 

Генпрокурор Луценко наголосив, що це перший випадок екстрадиції колишнього високопосадовця в Україну.

Печерський райсуд обрав для Каськіва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у межах двомісячного терміну досудового розслідування з альтернативою у вигляді застави – 160 тис. грн.
Генпрокурор стверджує, що ГПУ наполягала на арешті підозрюваного.

Як повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, в ході розгляду питання захист Каськіва надав суду довідку про повне відшкодування останнім завданих державі збитків.

7 грудня Печерський райсуд постановив повернути Каськіву паспорти для виїзду за кордон.

12 грудня детективи НАБУ провели обшуки і затримали чотирьох осіб, задіяних у корупційній схемі розкрадання коштів Держінвестпроекту та держпідприємства “Державна інвестиційна компанія” в сумі 259,2 млн. грн.

Читайте також:
Каськів у Панамі купив нерухомість, вдвічі дорожчу за Лещенка, – ГПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна