Уряд затвердив бренд України у світі: Ukraine NOW

 

Кабінет Міністрів затвердив форму знаку (бренду) України – Ukraine NOW (“Україна ЗАРАЗ”) та доручив Міністерству інформаційної політики зареєструвати цей знак.

Як передає “Новинарня“, відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду в четвер, 10 травня.

У бренді Ukraine NOW слово Ukraine написано без кольорової заливки, слово NOW – у жовтій заливці, а також у кінці напису символ у синьому кружку, який може змінюватися ситуативно (наприклад, UA).

Бренд, розроблений спільно з експертним середовищем, стане основою презентації України в світі, інформує прес-служба Кабміну.

За словами держсекретаря Мінінформполітики Артема Біденка, на основі цього знака буде розроблено модульний брендбук України, який стане “єдиним голосом України по всьому світу”.

Логотип бренду розроблено таким чином, щоб його було легко використовувати не тільки для презентацій та інформаційних продуктів, а і як наліпки на будь-які речі – від туристичних сумок до автобусів та літаків.

“Ми зробили добрий крок, аби почати брендувати нашу країну, – зазначив на засіданні уряду прем’є-міністр Володимир Гройсман. – Хочу подякувати всім за роботу. Відсьогодні в Україні з’явився свій бренд”.

Бренд Ukraine NOW розроблявся під керівництвом міжвідомчої комісії з питань популяризації України у світі при Мінінформполітики.
Як повідомляли у МІП, було проведено відкритий конкурс, фокус-групи із залученням рекламних агенцій.

Переміг проект, поданий Banda Agency. Вона відома за створенням символіки “Євробачення-2017” (намисто, “Святкуй різноманітність”), логотипу ВДНГ, рекламних компаній UBER, Comfy, “Боржомі”, українського “Яндексу” тощо.

Після затвердження бренду Кабінетом Міністрів має відбутися розробка технічних стандартів для його ефективного використання.

Міжвідомча комісія з питань популяризації України у світі була створена постановою КМУ від 7 червня 2017 року за №467 в рамках реалізації Концепції популяризації України у світі та просування інтересів України у світовому інформаційному просторі, схваленої Урядом 11 жовтня 2016-го.

Читайте також:
Київське Євробачення отримало логотип і гасло

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна