У Греції 9 травня відзначили з “Новоросією”. Консульство України обурене

 

Консульство України в Салоніках (Греція) висловило протест проти участі представника так званої “Новоросії” у церемонії покладення офіційними особами вінків біля монумента на російському секторі Союзницького кладовища “Зейтенлік”.

Про це йдеться в коментарі консульства щодо інциденту в Салоніках під час церемонії 9 травня.

“Консульство України в Салоніках висловлює рішучий протест події, яка відбулася сьогодні в Салоніках під час проведення офіційними представниками периферії (району – “Н”) Центральної Македонії церемонії до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Зокрема, до під час церемонії покладення офіційними особами вінків біля монументу на російському секторі Союзницького кладовища «Зейтенлік», службою протоколу периферії Центральної Македонії було виголошено та запрошено представника т. зв. «Новоросії» для покладення вінка”, – повідомили в консульстві.

“Особливе занепокоєння викликає те, що ця подія сталася під час відзначення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яка стала справжньою трагедією для українського народу, внаслідок якої загинуло близько 10 мільйонів українців і сьогодні, коли Україна знову потерпає від зовнішньої агресії”, – наголосили у диппредставництві.

Відтак українська сторона чекає на офіційні пояснення Греції щодо цього резонансного інциденту.

“Сподіваємося, що в даному випадку мова йде про крайню некомпетентність працівників задіяних служб, а не про черговий крок підтримки з боку грецьких посадових осіб незаконній окупації Росією Криму та веденню гібридної війни на Донбасі”, – сказано в повідомленні.

Читайте також:
Суд у Чехії ліквідував “посольство ДНР”

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна