У Мінську не дозволили проводити “Безсмертний полк”

 

Мерія білоруського Мінська відмовила організаторам акції “Безсмертний полк” у проведенні ходи 9 травня. Про це розповів голова Координаційної ради керівників білоруських громадських об’єднань російських співвітчизників Андрій Геращенко, повідомляє Tut.by.

25 квітня організатори подали заявку на проведення щорічної ходи. 7 травня вони отримали відмову. У Мінськміськвиконкомі пояснили, що 9 травня в країні будуть проводитися інші акції.

“Може, заявку і подали пізно, але відмовлено не по цій причині. У відповіді Мінміськвиконкому сказано, що існують схожі акції: “Білорусь пам’ятає”, “Вони билися за Батьківщину”, коли піонери несуть портрети героїв Великої Вітчизняної війни. Але суть “Безсмертного полку” в тому, що люди несуть портрети своїх предків. На мій погляд, треба було “вписувати коробку” “Безсмертного полку” в загальноміську ходу. І проблем би не було, – цитує Геращенка видання.

За словами активіста, люди все одно вийдуть 9 травня, але вже не організованою колоною.

Окрім Мінська акцію “Безсмертний полк” планують в Бресті і Вітебську. В останньому – теж в рамках загальноміського ходи.

Читайте також:
“Марш фріків”. Представниця РФ на Євробаченні Самойлова очолила в Лісабоні “Безсмертний полк”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна