СБУ затримала на хабарах керівників ДАК “Хліб України”

 

Співробітники СБУ викрили на хабарах керівництво державної акціонерної компанії “Хліб України”.
Як передає “Новинарня“, про це в суботу, 5 травня, повідомив прес-центр Служби безпеки України.

“Правоохоронці встановили, що топ-менеджери компанії спільно із заступником міського голови одного із обласних центрів вимагали гроші від бізнесмена. За 100 тисяч гривень на місяць зловмисники гарантували комерсанту нерозірвання договору оренди частини майнового комплексу одного з дочірніх підприємств «Хліб України»”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що оперативники спецслужби задокументували отримання зловмисниками першої щомісячної оплати.

Після перерахування на банківський рахунок другого “траншу” співробітники СБ України затримали у Києві керівника та юриста державної компанії, в обласному центрі ‒ заступника мера та керівника дочірнього підприємства.

Наразі вирішується питання стосовно повідомлення фігурантам справи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (“одержання хабара”).

Усіх зловмисників затримано згідно із ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Читайте також:
Співробітника СБУ в Києві затримали на хабарі $50 тис.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна