Антипутінські виступи в Москві: 1600 затриманих, побитий Навальний. ОНОВЛЕНО

оновлено

По всій Росії на акціях протесту “Він нам не цар”, влаштованих опозицією напередодні інавгурації Володимира Путіна, затримано близько 1600 осіб.
Про це ввечері в суботу, 5 травня, повідомляє правозахисний портал “ОВД-інфо”.

Антипутінські мітинги пройшли в десятках міст РФ.

Зазначається, що 1575 осіб затримані у 26 містах Росії.

Як передає “Радіо Свобода”, з них найбільше – 704 людини – затримані в Москві, 229 – у Санкт-Петербурзі, 185 – 5 Челябінську, 75 – у Якутську, 64 – у Краснодарі.

На мітингу в Москві затримали опозиційного лідера Олексія Навального, при цьому він чинив непокору співробітникам поліції.
Про це повідомив у “Твіттері” соратник Навального, голова ради депутатів Красносільського району Москви Ілля Яшин, який відвідав опозиціонера у відділенні поліції. За його словами, Олексієві при затриманні поранили руку.

Олексію Навальному загрожує адміністративний арешт. У прес-службі московської поліції повідомили, що Навального обвинувачують в організації неузгодженої масової акції.

За інформацією агенції “Інтерфаксу”, на Олексія Навального і екс-координатора московського передвиборного штабу Навального Миколу Ляскіна оформлюють протоколи за ч. 8 ст. 20.2 КпАП РФ (повторне порушення законодавства про мітинги).

У Петербурзі учасника акції били у відділі поліції №77, повідомила “Медіазона”.

У Саратові після “неузгодженої” акції протесту поліцейські затримали дитину.
“Радіо Свобода” з’ясувало, що школяр прийшов на акцію з дозволу батька і що в його школі на час проведення мітингу призначили суботник, а всім, хто не прийде працювати, обіцяли виставити двійки з російської мови.
При цьому в протестному мітингу в Саратові брало участь близько 800 осіб.

Неповнолітнього затримали також у Тольятті (серед загалом 63 затриманих), до 23:00 він ще перебував у поліції.

Інавгурація Володимира Путіна на четвертий президентський термін призначена на 7 травня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна