Президент привітав ДПСУ із новим Днем прикордонника

 

Президент Петро Порошенко 30 квітня привітав працівників Державної прикордонної служби із професійним святом – Днем прикордонника.

“Переконаний, що, примножуючи славу попередніх поколінь, сучасні вартові рубежів Української держави і надалі залишатимуться взірцем професіоналізму, чесності і самовідданості у відстоюванні суверенітету нашої країни”, – зазначено у привітанні на ФБ-сторінці глави держави.

Трьома днями раніше Порошенко своїм указом змінив дату відзначення професійного свята прикордонників із 28 травня на 30 квітня.

На урочистостях з нагоди 100-річчя створення Прикордонної служби України та чергового випуску офіцерів Національної академії Державної прикордонної служби України він наголосив, що День прикордонника має бути співзвучним з реальними історичними подіями саме в Україні.

Президент нагадав, що саме наприкінці квітня 1918 року слов’янська група окремої запорізької дивізії армії УНР під командуванням полковника Володимира Сікевича, звільнивши велику частину Донбасу вийшла на міжнародно визнаний кордон з Росією і тодішнім Доном.

“Згодом козаки принесли два високі стовпи, вималювали їх жовто-блакитною фарбою, яку знайшли на станції, на кожному зі стовпів намалювали тризуб, а під ним написали “Українська Народна Республіка”, — нагадав президент.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна