БПП оголосив про перемогу на виборах голів територіальних громад 29 квітня

 

Кандидати на посади голів об’єднаних територіальних громад (ОТГ) від партії “Блок Петра Порошенка «Солідарність»” перемогли у 26 ОТГ із 40 громад, де відбулися вибори 29 квітня.

Про це повідомила прес-служба БПП.

“За результатами паралельного підрахунку голосів, проведеного партійними штабами, кандидати від партії перемагають у 26 громадах із 40. Тобто 65% – висуванці, члени партії або кандидати, які йшли за підтримки партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». З них – 2 міських ОТГ, 8 селищних та 16 сільських”, – поінформували в президентській партії.

За даними БПП, від інших партій обрано максимум по одній голові ОТГ: це ВО “Батьківщина”, “Наш край”, “Опозиційний блок”, Аграрна партія і Радикальна партія Ляшка.

“Найбільшу кількість громад кандидати від «БПП «Солідарність» очолять у Запорізькій області – 4, Кіровоградській – 3, Харківській області – 3. 100-відсотковий результат партія отримала у Тернопільській області – у обох громадах, де відбулися вибори, перемагають кандидати від БПП”, – йдеться у повідомленні.

“Попри грубі порушення виборчого законодавства, зокрема факти масового підкупу виборців з боку штабів ВО «Батьківщина» у Кілійській ОТГ (Одеська область), кандидат від партії «БПП «Солідарність» Павло Бойченко перемагає із результатом понад 50 відсотків голосів”, – зазначили в партії.

“БПП «Солідарність» також отримує більшість у виборах депутатів ОТГ. За результатами підрахунку 88% бюлетенів, не менше 235 депутатських мандатів отримують кандидати від БПП, ВО «Батьківщина» – 222, Аграрна партія – 97, «Наш край» – 48, Радикальна партія – 34, «УКРОП» – 23, «За життя» – 5, «Опозиційний блок – 12, ВО «Свобода» – 5, «Самопоміч» – 16, «Громадянська позиція» – 4, «Відродження» – 1, «Народний фронт» – 10, депутати-самовисуванці – 95”, – повідомили в Блоці Порошенка.

 

Зазначається, що загалом від початку реформи децентралізації – з 2015 року – в Україні відбулося шість виборчих кампаній в ОТГ, і з 705 обраних голів громад 337 представляють БПП, 243 – самовисуванці, 43 – ВО “Батьківщина”, 19 – “Наш край”, 12 – Аграрну партію, 10 – “За конкретні справи”, решта політичних сил провели менш як 10 голів ОТГ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна