Штаб АТО повідомив про “самопідрив” позиції бойовиків на Донеччині

 

Внаслідок вибуху прихованого арсеналу загинули два бойовики “ДНР”.
Інцидент на півдні Донеччини стався 27 квітня, повідомляє прес-центр штабу АТО.

“Невдача за невдачею продовжують переслідувати бойовиків сумнозвісного 9 ошмсп мп (окремий штурмовий мотострілецький полк морської піхоти) російсько-окупаційних військ. Після кількох скандалів із повальним пияцтвом, гранатами та «дружнім вогнем» у різних підрозділах полку, цього разу, доля зіграла злий жарт з окупантами 3-го батальйону.

Нехтування елементарними правилами зберігання та поводження із боєприпасами, порушення норм пожежної безпеки стали причиною детонації боєприпасів на одній з позицій батальйону. Потужний вибух стався 27 квітня та призвів до часткового руйнування позиції, загибелі двох та поранення одного бойовика”, – інформує штаб АТО.

На масштабність руйнувань, а відповідно й на розмір арсеналу, вказує той факт, що для встановлення обсягів пошкоджень фортифікаційного обладнання противник застосував БПЛА, зазначили у штабі.

За інформацією розвідки штабу АТО, на своїй позиції бойовики облаштували склад боєприпасів до мінометів, а також різних видів стрілецького озброєння, що приховувались від російських кураторів й, відповідно, не обліковувались.

Подібні “схрони” необхідні були бойовикам для вирішення міжусобних розбірок, терактів на об’єктах цивільної інфраструктури та, що ймовірно, для продажу, зазначає штаб АТО.

“За вже класичною схемою, бойовики переклали відповідальність за вибух на сили АТО, зокрема на невловиму українську ДРГ, яка непомітно замінувала позицію. Але очевидно, що таке виправдання не влаштувало російських кураторів”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що фактом знищення позиції, призначене чергове розслідування. Його особисто контролює командувач 1-го армійського корпусу, який учора прибув на місце події.

Як відомо, 9 ошмсп мп “армії ДНР” базується в районі Новоазовська.

Читайте також:
Пошук ЗСУ на Світлодарці знищили ворожу позицію “Фурункул”, – волонтер

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна