ПАРЄ визнала окупацію ОРДЛО Росією

 

Парламентська асамблея Ради Європи затвердила резолюцію, в якому визнала окупацію окремих районів Донецької і Луганської областей Російською Федерацією.

Це визнання міститься в резолюції від 24 квітня “Про надзвичайний стан…”, присвяченів випадкам призупинення окремих статей Європейської конвенції з прав людини, інформує “Європейська правда”.

Наразі можливість призупинення конвенції задіяли три держави – Україна (після нападу РФ), Франція (після терористичних атак) та Туреччина (після спроби перевороту).

Під час розгляду українського блоку Асамблея майже одностайно підтримала дві поправки, які підтверджують, що неконтрольовані урядом території Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) є “тимчасово окупованими територіями, які контролюються Російською окупаційною адміністрацією”.

За ці дві поправки проголосували 98 і 100 депутатів відповідно, проти – 3-4.

Проти підтвердження такого визнання виступили парламентарії, які належать до проросійських сил – німецьких партій “Ліві” та “Альтернатива для Німеччини”, нідерландської Соцпартії.

Також у цій резолюції ПАРЄ підтвердила засудження російської агресії проти України, що здійснена у порушення міжнародного гуманітарного права та принципів Ради Європи.

Нагадаємо, раніше твердження про окупацію ОРДЛО Росією було закладено в український закон про деокупацію.

Читайте також:
Корупціонерів у ПАРЄ видала досконала англійська мова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна