Держава забезпечує протезування АТОвців на 100%, – Розенко

 

На сьогодні держава “на 100%” забезпечує потреби у протезуванні й реабілітації учасників бойових дій на сході України, які внаслідок поранень втратили кінцівки.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, передає “Радіо Свобода”.

“На сьогоднішній день ми на сто відсотків гарантуємо надання протезування в Україні. Якщо ж це складне протезування, яке справді в Україні неможливо зробити, держава бере на себе питання проведення протезування за кордоном”, – сказав Розенко у виступі на міжнародній конференції “Світові практики інтеграції ветеранів до мирного життя” у вівторок, 24 квітня.

“На сьогоднішній день ми вже можемо сказати, що понад тисячу українських бійців отримали якісну допомогу в напрямку протезування, їм забезпечене протезування”, – сказав Розенко.

За словами міністра, у перший рік російської агресії проти України більшість українських бійців, які втратили кінцівки, протезувались і проходили реабілітацію за кордоном, нині ж потреби більшості з них забезпечує Україна.

За даними Мінсоцполітики, на даний час понад 300 тисяч людей отримали статус учасника бойових дій, відповідно, вони мають пакет” соціальних і медичних пільг, гарантованих державою.

Читайте також:
Безплатні протези для 133 поранених бійців ЗСУ:
державних грошей вистачає на всіх?

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна