Доба на фронті: б’є важка артилерія, є загиблий і п’ять поранених

 

Минулої доби, 16 квітня, російсько-окупаційні війська здійснили 52 обстріли позицій сил АТО, при цьому й надалі застосовуючи озброєння, заборонене Мінськими угодами.
Унаслідок ворожих обстрілів один український воїн загинув, троє захисників – зазнали поранень та ще два військовослужбовці – отримали бойове травмування.
Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в ранковому зведенні.

На Луганському напрямку найгарячіше було поблизу Зайцевого, де ворог застосовував 152- та 122-мм артилерію, а також міномети калібру 82 мм та гранатомети.
Крім цього, агресор задіяв озброєння БМП та гранатомети по українських укріпленнях під Луганським, гранатомети – неподалік Кримського, а великокаліберні кулемети – в районі Станиці Луганської та Новолуганського.

На Донецькому напрямку із заборонених 120- та 82-мм мінометів, озброєння БМП та великокаліберних кулеметів були обстріляні захисники Пісків. Із гранатометів різних систем та стрілецької зброї противник відкривав вогонь по оборонцях Водяного, Мар’їнки, Верхньоторецького, Авдіївки, шахти “Бутівка”, Гнутового, Кам’янки, Новотроїцького та Широкиного.
Крім цього, агресор застосував озброєння БТР по наших укріпленнях неподалік Водяного, БМП – біля Талаківки та Гнутового, великокаліберні кулемети – в районі Лебединського, Мар’їнки, Талаківки, Піщевика та Павлополя.
Також під обстріли зі стрілецької зброї потрапили захисники Невельського, Опитного, Лебединського, Гнутового і Талаківки, а поблизу Широкиного вівся снайперський вогонь.

Читайте також:
ЗСУ на Світлодарці знищили ворожу позицію “Фурункул”, – волонтер

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна